Grønt

Stikkelsbær

Stikkelsbær er lidt besværlige at plukke, og dyrkningen af bærrene har derfor aldrig rigtig slået igennem herhjemme. Men stikkelsbær er ved at vinde frem nu og er en dejlig delikatesse.
af Redaktionen, Foto: wichmann + bendtsen12.07.2012

Stikkelsbær er i familie med ribs og solbær, men de er større og sidder ikke i klaser. Stikkelsbær bliver ligesom alle andre bær sødere med alderen, men modne bær er stadig let syrlige.

Opskrifter med stikkelsbær

Stikkelsbærsauce til fisk

Sommersalat med stikkelsbær

Stikkelsbær- og estragonsorbet

Stikkelsbær er lidt besværlige at plukke pga. buskens torne.

Vidste du…
At grønne eller gule stikkelsbær er umodne bær og bliver rødere efterhånden, som de bliver modne?

Anvendelse
Stikkelsbær bruges både umodne og modne. Brug stikkelsbær i kompot, marmelade, gelé, saft og kager. Til gelé, marmelade og kompot skal de umodne bær bruges, da de har et højere pektinindhold end de modne bær. Modne stikkelsbær er søde nok til at kunne spises rå, evt. med sukker.

Sæson
Juni-juli

Sponsoreret indhold