Lakridskarameller er perfekt til konfekt-skålen, fordi de både er holdbare, lækre og et godt supplement til den klassiske chokoladekonfekt.
af Mai Knauer / Foto: Columbus Leth16.10.2020
Lakridskarameller som jule-konfekt
Lakridskarameller smager forrygende og er et godt alternativ til julens tunge konfekt med chokolade, marcipan og nougat. Samtidig tager de sig godt ud i konfektskålen, og så kan du lave dem i god tid inden jul. Tip! Match dine lakridskarameller med klassisk fransk nougat
Opskrift på lakridskarameller
Ca. 50 stk.Det skal du bruge til lakridskarameller:
2 tsk lakridspulver samt ekstra lakridspulver til at trille karamellerne i (Find det fx her!)
Sådan laver du lakridskarameller:
Kog alle ingredienserne (undtagen lakridspulveret) i en gryde, indtil karamellen er godt gylden og meget tykflydende. Rør i den med jævne mellemrum, dog mest til sidst. Karamellen er færdigkogt, når den begynder at slippe grydens bund – det tager ca. 20-35 minutter ved jævn varme.
Tag gryden af blusset, tilsæt lakridspulver, og rør godt.
Hæld karamellen op i en form på ca. 18 x 18 cm, der er foret med olieret bagepapir på både bund og sider. Læg også olieret bagepapir på toppen. Lad karamellerne afkøle ved stuetemperatur til næste dag – eller mindst 5 timer.
Skær karamellerne ud, og vend dem i lakridspulver (kan undlades).
Pak evt. karamellerne stykvis ind i cellofan, så de tager sig godt ud.