Desserter og kager

Konfekt: Pink macadamianødder

Årets konfekt-skål må ikke mangle de her pink chokoladebidder, der gemmer på de lækreste sprøde macadamianødder.
af Cecilie Sofie Svensson / Foto: Line Thit Klein 11.11.2016

Fyld konfekt-skålen med pink macadamianødder med rosenblade og hvid chokolade, der ikke kun smager så englene synger, men også ser flotte ud og pynter på bordet. Servér dem for dine veninder, og imponér dem med denne lækre opskrift på moderne konfekt.

Tip! Lav også hjemmelavet fransk nougat til konfekt-skålen

Konfekt: Pink macadamianødder

Ca. 2 store syltetøjsglas Ingredienser:
  • 50 g frysetørret hindbærpulver
  • 1 spsk. usprøjtede tørrede rosenblade (Find dem fx her!)
  • 300 g macadamianødder, kan evt. erstattes af hele hasselnøddekerner uden hinder
  • 300 g hvid chokolade

Fremgangsmåde:

Læs også: Cheesecake med karamel og macadamianødder

  1. Blend hindbærpulveret med de tørrede roser, og sigt derefter pulveret, så de største dele sies fra.
  2. Fordel nødderne på en bageplade med bagepapir, og tænd ovnen på 170°.
  3. Rist nødderne i 6-7 minutter på midterste rille, men hold øje med dem, der er så meget fedt i macadamianødder, at de hurtigt bliver mørke. Hasselnødder skal have nogle minutter længere.
  4. Lad nødderne køle af, mens chokoladen smeltes i vandbad.
  5. Når chokoladen er smeltet, blandes den med nødderne, som derefter vendes ud på et stykke bagepapir.
  6. Skil nødderne let fra hinanden med en gaffel, og vend dem nu i hindbærpulveret.
  7. Det er nemmest at gøre ad et par omgange ved at ryste skålen let rundt, så nødderne dækkes over det hele.
  8. Opbevar nødderne i en lufttæt beholder i køleskabet, der kan de holde sig lækre og sprøde i ugevis.

Sponsoreret indhold