Desserter og kager

Hvid chokolademousse med macadamia-krokant

Chokolademousse er en ægte dessertklassiker og oven i købet nem at lave. Her får du opskrift på hvid chokolademousse med kokrant af macadamianødder!
af Julie Polar De Greeve 19.06.2019
I begyndelsen af 1900’erne fik en fransk kunstner idéen at tilføje chokolade til den luftige mousse, som først blev brugt til krydrede retter som fx fisk. Han døbte dengang desserten 'mayonnaise de chocolat’. I 1977 blev den hvide variant opfundet, da en kok fra New York byttede den mørke chokolade ud.

Opskrift på hvid chokolademousse 
med macadamia-krokant

Antal: 4 personer Prøv også: Nem opskrift på cremet og lækker chokolademousse

Det skal du bruge for at lave hvid chokolademousse 
med macadamia-krokant

Hvid chokolademousse:

  • 200 g hvid chokolade
  • 3 æg
  • 4 spsk. flormelis
  • 30 g smør
  • 1½ dl piskefløde
Macadamia-krokant:
  • ½ dl usaltede macadamianødder
  • 1 spsk. rørsukker
  • 1 spsk. smør

LÆS OGSÅ: Pavlova med hvid chokolade og granatæble

Sådan laver du hvid chokolademousse 
med macadamia-krokant

Hvid chokolademousse:
  1. Bræk chokoladen i stykker, og smelt dem over vandbad og lad det afkøle.
  2. Skil æggehvider fra æggeblommer, og sæt æggehviderne koldt.
  3. Pisk æggeblommer, 2 tsk. flormelis og smørret, til blandingen er cremet og lys.
  4. Vend forsigtigt chokoladen i æggeblandingen.
  5. Pisk æggehviderne stive med den resterende flormelis.
  6. Vend dem forsigtigt i chokoladeblandingen.
  7. Pisk fløden stiv, og vend den forsigtigt i blandingen.
  8. Sæt på køl i 2 timer.
Macadamia-krokant:
  1. Rist macadamianødderne let på en varm pande.
  2. Hæld sukker og smør på.
  3. Rør rundt, og karamellisér nødderne
TIP! Du kan skifte macadamianødderne 
ud med hasselnødder, pistacienødder 
eller pekannødder. LÆS OGSÅ: Chokolademousse med appelsin
https://imgix.isabellas.dk/madogbolig/call_to_action/nyhedsbrev_banner_mad.jpg

Sponsoreret indhold