4 personer
2 havbarsfileter, fisken skal have været i fryser ved -20° i 24 timer
2 tsk finthakket rød chili, ikke for stærk
2 tsk finthakket ingefær
2 små forårsløg
2 tsk japansk mayonnaise*
1 tsk friskkværnet peber
1 tsk fiskesauce (vietnamesisk fra Phu Quoc)
1 grønt æble
½ bundt brøndkarse
1 lime
Hak chili, ingefær og forårsløg fint og mål af. Hak havbarsfileterne groft, og bland alle ingredienserne med undtagelse af æble, brøndkarse og salturt lige inden servering. Læg en metalring på tallerkenen, og læg tataren i, fjern ringen, eller lav en oval kugle med to spiseskeer, og anret det på en tallerken. Skær æblerne i tynde både, og hak brøndkarse. Anret æblebådene på tataren, og drys med brøndkarse. Server med frisk lime som tilbehør. * Japansk mayonnaise kan købes hos asiatiske købmænd. Alternativt kan du tilsætte lidt eddike til almindelig mayonnaise eller bruge salatmayonnaise, som minder om i smagen.
Få flere opskrifter fra Restaurant Lê Lê:
Grillede vagtler i five spice
Sandart med forårsløg og ingefær
Spinatsalat med pære
Melon med kokosmælk, mynte, peanuts og knust is