Fisk og skaldyr

Lækker forret med østers

Dine middagsgæster vil føle sig forkælet og forført af denne lækre opskrift på østers med asiatisk soja-citrussauce og ingefær.
af Carsten Kyster / Foto: Columbus Leth17.01.2014

Server en lækker forret for dine gæster bestående af asiatiskinspireret østers. Retten kan også serveres som en lille snack før middagen med en god champagne til.

Læs også: Sådan åbner du en østers

Det skal du bruge til dine asiatiske østers:
2 personer

2 spsk sojasauce
1 spsk citronsaft
1 tsk mørk/kinesisk sesamolie
4-6 østers
2 tsk syltet ingefær
1 tsk gomashio/sesamsalt fra Urtekram
1 stk. forårsløg

Prøv også opskriften: Kartoffel-porresuppe med østers

Sådan gør du:
Bland sojasauce, citronsaft og sesamolie sammen. Åbn østers, eller få din fiskehandler til det. Læg østersene på et fad eller i små skåle hver for sig. Dryp 1 teske soja-citrussauce på hver østers og dernæst ½ teske syltet ingefær og et lille drys sesamsalt og fintsnittet forårsløg. Anret østersene i en skål med almindeligt groft køkkensalt evt. vendt med blomsterblade, og server med et glas champagne.

Læs også: 15 lækre forretter med fisk

Sponsoreret indhold