Fisk og skaldyr

Dampede knivmuslinger med asparges

Prøv denne delikate sommerret med dampede knivmuslinger, asparges, kærnemælk og grøn olie. Server den som forret til middagsselskabet eller pift den op med brød til frokosten.
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann 29.05.2019

Selvom muslingens ydre er hård, er den faktisk et bløddyr og bidrager med en delikat og saltet smag i maden.

I Europa har vi dyrket muslinger i over 800 år, men faktisk har man brugt muslinger som mad i over 20.000 år.

Det, som er så specielt ved knivmuslingen, er, at den står lodret i sandbunden. Dens åndehuller er lysfølsomme, så hvis der falder lys på den, kan den hurtigt grave sig ned. Derudover spises knivmuslingen bedst dampet, da den ikke tåler høj varme.

Her får du en opskrift på dampede knivmuslinger med grønne asparges.

SE OGSÅ: Rosenkålssuppe med muslinger

OPSKRIFT PÅ dampede knivmuslinger med asparges

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave dampede knivmuslinger med asparges

  • 500 g knivmuslinger
  • 1 skalotteløg
  • 10 ramsløg
  • 1 dl olivenolie
  • 1 hvedeøl
  • 20 grønne asparges
  • 1 bakke karse
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl kærnemælk

SÅDAN LAVER DU dampede knivmuslinger med asparges

  1. Skyl knivmuslingerne i koldt vand, og tjek, at alle er levende og intakte.
  2. Pil skalotteløget, og snit det fint.
  3. Hak ramsløgsstilkene groft.
  4. Varm en gryde med ½ dl olie.
  5. Læg skalotteløg, ramsløgsstilke og knivmuslinger i gryden, og lad det hele stege 30 sekunder.
  6. Hæld øllen over, læg låg på, og lad muslingerne dampe i 2 minutter, til de lige åbner sig.
  7. Tag muslingerne op af gryden, og reducér væden til det halve.
  8. Pil muslingerne ud af skallen, læg dem i en skål, og sigt den reducerede væde henover.
  9. Knæk enderne af aspargesene, og skyl aspargesene i koldt vand.
  10. Grill aspargesene i ca. 1 minut på hver side, så de får striber, men stadig er sprøde.
  11. Blend ½ dl olie, ½ bakke karse og 8 ramsløgsblade til en helt grøn olie.
  12. Krydr med salt og peber.
  13. Hæld kærnemælken ned til muslingerne, og vend det godt rundt.
  14. Fordel aspargesene og muslingerne på tallerkner, og kom noget af væden udover.
  15. Dryp med den grønne olie og pynt med resten af karsen og strimlede ramsløgsblade.

SE OGSÅ: Dampede muslinger med fennikel, frisk dild og øl

Sponsoreret indhold