Grønt

Ærtesuppe med basilikum, radise og rygeost

Smagen er sart og frisk, men undervurder den ikke. Prøv denne ærtesuppe med basilikum og rygeost.
af Mikkel karstad, Foto Anders Schønnemann1.08.2013

Denne ærtesuppe med basilikum og rygeost er perfekt som forret. Ærtesuppen er kold og frisk, og den er super nem at tilberede.

Suppen tager ikke skade af at blive opgraderet med en stegt kammusling, lidt friske fjordrejer eller lidt sprødristet bacon eller skinke.

LÆS OGSÅ: Prøv også den her nemme opskrift på ærtesuppe!

Opskrift på ærtesuppe med basilikum, radise og rygeost

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave ærtesuppe med basilikum, radise og rygeost

  • 250 g bælgede ærter
  • ½ bundt basilikum
  • fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
  • 1 tsk akaciehonning
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 dl blancheringsvand fra ærterne
  • 1 dl skyr el. græsk yoghurt
  • 100 g rygeost
  • 8 radiser

Sådan laver du ærtesuppe med basilikum, radise og rygeost

  1. Blancher ærterne (gem lidt friske til serveringen) i saltet vand i 1-2 min., tag dem op, og hæld dem direkte i koldt vand, så de er møre, men stadig beholder deres flotte grønne farve og friskhed.
  2. Gem kogevandet, det skal du bruge til suppen.
  3. Hæld ærterne i en blender sammen med basilikum (gem lidt basilikum til at drysse oven på suppen), fintrevet citronskal, honning, salt og peber, skyr, 50 g af rygeosten og til sidst 3 dl af kogevandet.
  4. Blend det hele i ca. 1 min. til en glat grøn suppe.
  5. Hæld suppen i en skål, og sæt den i køleskabet.
  6. Når suppen er helt afkølet, så server den med basilikum, lidt friske ærter, små klatter af rygeost og helt tynde skiver radise.
  7. Server godt brød til.

LÆS OGSÅ: Få alle vores opskrifter på suppe her!

Prøv også disse opskrifter med ærter...

Tips og opskrifter med ærter

Sponsoreret indhold