Denne mættende salat er proppet med lækre sager: Rosenkål, quinoa, kikærter, granatæble, mandler og en lækker dressing. Spis den som en ret i sig selv, evt. med brød, eller servér den som tilbehør
Af Ditte Ingemann / Foto: Lene Samsø12.02.2025
4 personer
Ingredienser
350 g rosenkål
½ usprøjtet citron
3 spsk. olivenolie
1 spsk. honning
2 tsk. grov sennep
2 fed hvidløg
salt og peber
1 dl quinoa
250 g kikærter frå dåse
1 granatæble
50 g mandler
Sådan laver du salaten
Rens og skær rosenkål i helt tynde strimler, og kom dem i en skål.
Skær citronen i ultratynde skiver, fjern eventuelle kerner, og kom skiverne i skålen til rosenkålen.
Rør olivenolie, honning, sennep, revet hvidløg, salt og peber rigtig godt sammen, og vend det godt rundt i kålblandingen.
Tænd ovnen på 200°. Hæld kålblandingen i et ildfast fad, og bag den i i 15-18 minutter. Rør et par gange undervejs – kålen må gerne blive sprød og gylden, men hold øje.
Kog quinoaen efter anvisning på pakken. Afkøl den en smule, og bland den med kikærter og granatæblekerner. Smag til med salt, peber, olivenolie og citronsaft.
Rist mandlerne på en tør, varm pande i nogle få minutter, indtil de bliver gyldne og begynder af dufte. Lad mandlerne køle af, og hak dem groft.
Bland den bagte rosenkål med quinoa-kikærte-blandingen, og top til sidst med hakkede mandler og evt. en smule god olivenolie.