Tilbehør til 4-6 personer
Hyldeblomst snack - det skal du bruge
3-4 hyldeblomstskærme
Grunddej
1 tsk bagepulver
3 dl hvedemel
1 æg
2 dl mælk
2 tsk flormelis
1 knsp. salt
Desuden
½-1 spsk tandoori masala
1 spsk kakao
½-1 spsk karry
1 l olie til dybstegning
Hyldeblomst snack - sådan laver du den
Sigt bagepulveret i melet, og rør det godt sammen. Bland herefter med æg, mælk, sukker og salt til en lind dej. Denne grunddej deler du i tre skåle og tilsætter hhv. tandoori masala, kakao og karry. Rør alle tre deje godt sammen. Dyp derefter blomsterskærmene i de tre typer dej. Bank forsigtigt noget af dejen af på kanten af skålen, og steg så blomsterne i varm olie i ca. 3-4 min. indtil de er gyldne og sprøde. Læg de friterede skærme på fedtsugende papir, drys med lidt flagesalt, og server dem varme.
Få inspiration til madopskrifter, desserter, saft og smoothie med hyldeblomst i galleriet nedenfor.