Grønt

Stegte tomater med hyldeblomst-vinaigrette og radicchio

Servér de stegte tomater med rå raddicchio som en frokost- eller forret
af Mikkel Karstad, Foto: Anders Schønnemann 4.07.2013

Ingredienser:
8 store tomater
4 skærme hyldeblomster
1 spsk honning
½ dl hyldeblomsteddike el. anden lys frugteddike
10 kviste timian
4 skalotteløg
salt og peber
4 spsk olivenolie
1 radicchio

Sådan laver du stegte tomater:
Skær tomaterne i halve, og læg dem på en tør varm pande med skærefladen nedad, og steg dem i 2-3 min., så de får en flot farve og stegeskorpe. Tilsæt hyldeblomster, honning, eddike, timian og skalotteløg i tynde skiver, og lad tomaterne stege i yderligere 1 min., indtil eddiken er kogt lidt ind i tomaterne. Krydr med salt og peber, tag panden af varmen, og tilsæt til sidst olivenolie. Vend de stegte tomater godt rundt i den lune vinaigrette, og server dem på et fad, mens de stadig er lidt lune.
Server dine stegte tomater med store stykker radicchio, som giver lidt sprødhed og bitterhed til de søde stegte tomater.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Server tomaterne som en selvstændig frokostret eller forret med godt brød til. De stegte tomater vil også fungere godt som tilbehør til grillet eller stegt fisk og fjerkræ.