Grønt

Svampe

Svampe kan tilberedes på mange måder. Du kan enten bruge dem i sammenkogte retter, stuvninger eller friske. Tør eller frys dem, hvis du vil gemme dem i længere tid.
af Marie Melchior Foto: Betina Hastoft5.10.2012

Svampe i de danske skove
I efteråret bugner skovbunden af svampe. Særligt hvis det har været en meget våd sommer. Du kan finde både kantareller, karljohan og sort trompetsvamp i den danske natur. Du kan også bevæge dig ud på markerne, hvis det er markchampignon, du vil samle. Husk en god svampebog, hvis du ikke er bekendt med de spiselige og ikke spiselige svampe - og heller ikke har din egen gourmetkok med.

Der er også guidede svampeture rundt omkring i landet, hvis du vil blive klogere. Se tips og ture på www.naturstyrelsen.dk

Tilberedning
Rens svampene forsigtigt og undgå helst at skylle dem med vand, da de så mister smag. Brug i stedet en tør børste til at fjerne al jorden med. Skær stokken af. Du kan enten bruge dem friske med det samme, eller du kan tøre dem ved at hænge dem på en snor i en uges tid. Svampene kan også nedfryses - så skal de blot blancheres i kort tid i kogende vand først.

Sæson
Svampe kan findes året rundt, men højsæsonen er i september/oktober.

Se opskrifter med svampe her:

7 med svampe

Sponsoreret indhold