Grønt
(4 personer)
500 g nye kartofler
½ spidskål, 300-400 g
1 bundt dild
Dressing:
1 dl fløde
1 spsk sukker
5 spsk citronsaft eller lys frugteddike
1 tsk revet skal af usprøjtet citron
1 spsk koldpresset rapsolie
salt og peber
Vask de nye kartofler i koldt vand og kog dem.
Flæk spidskålen, fjern rodstokken, skær spidskålen i grove stykker og læg dem i en skål.
Læg de færdigkogte kartofler i koldt vand for at køle dem ned.
Skær de kolde kartofler i kvarter og læg dem i skålen med spidskål.
Hak dilden groft og bland den med kål og kartofler.
Dressing:
Bland alle ingredienserne i en skål og rør dem godt sammen, så fløden tykner lidt og får en dejlig sur/sød smag.
Vend dressingen i kål/ kartoffelsalaten og lad den trække et par minutter inden servering.