Bearnaise stammer fra hollandaise, men forskellen er brug af eddike frem for citron som syre og skatteløg og estragon til at give den karakteristiske smag.
Bearnaisesaucen er uden tvivl det perfekte tilbehør til en rød, mør bøf, som oftest har selskab af kartofler. Gerne sprøde pommes frites.
Mmm... Se her, hvordan du laver steak frites og bearnaise!
Den enkle, men velsmagende ret kaldes bøf bearnaise og kan helt sikkert kaldes for livret hos mange af os.
Bearnaisen kan tvistes med forskellige krydderurter, såsom kørvel, basilikum, ramsløg og er også lækker at smage til med cayennepeber, lidt chilipulver eller en tæt tomatsovs – så hedder den sauce choron.
Det kan virke skræmmende for nogen at give sig i kast med at lave hjemmelavet bearnaise. Måske du har hørt skrækhistorier om bearnaisesauce, der skiller, og som er svær at redde igen.
Kunsten er, at saucen ikke skal have for meget varme, for så skiller den. Æggeblommerne i saucen binder smørret, men hvis den får tilført for meget varme, kan de ikke længere binde smørret.
Se her, hvordan du laver hjemmelavet bearnaise-essens!
Vil du være på den sikre side, kan du bruge et stegetermometer. Sørg for, at temperaturen ikke overstiger 65 grader.
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave den perfekte bearnaise
Essens:
Sauce:
TIP! Pas på, at æggeblommerne ikke får for voldsom varme, da de så koagulerer og bliver omdannet til små æggeklumper i bearnaisen.