4 kalvekoteletter a 250-300 g
25 g smør
havsalt og friskkværnet peber
Råstegte kartofler i ovn:
1 kg kartofler, vaskede og delt i både
6 stilke timian
havsalt og friskkværnet peber
olivenolie
Sauce bearnaise:
1 dl estragoneddike
1 lille finthakket skalotteløg
4 peberkorn
4 æggeblommer (2 bægre pasteuriseret)
400 g smør
1 bundt estragon, fint hakket
havsalt og friskkværnet peber
Tilbehør:
en god blandet salat
Hvis du ikke kun vil have kartofler i ovn, så kan du også lave røgede kartofler
Fremgangsmåde til bøf bearnaise og kartofler i ovn
Brun bøfferne på begge sider i smeltet smør, tag dem fra varmen, og krydr med salt og peber. Steg bøfferne færdige i en 180° varm ovn i 7-10 minutter, og lad dem hvile i 5 minutter, før du serverer dem med kartoflerne og saucen.
Vend kartoflerne med olie, timian og salt og peber i et stort ovnfast fad, og steg dine kartofler i ovn ved 180° i 20 minutter, til de er møre og sprøde.
Kog eddike op med løg og peberkorn, til væsken er halveret. Smelt smørret langsomt i en gryde, og hæld det forsigtigt over i en skål, så alt bundfaldet bliver i gryden. Kassér bundfaldet. Kom æggeblommerne i en lille gryde over svag varme, og si forsigtigt eddiken i, mens du pisker, så saucen legeres til cremekonsistens. Tag gryden fra varmen, og tilsæt det smeltede, klarede smør lidt ad gangen under piskning. Smag til med salt, peber og estragon.