Desserter og kager

Hjemmelavede mælkesnitter

Prøv barndommens eftertragtede mælkesnitte i en hjemmelavet luksusversion med kold flødecreme og mørk chokoladeovertræk. Du kan roligt spise mere end én, for med opskriften her er der rigeligt til alle!
af Frederikke Wærens. Redigeret til web. Foto: Stine Christiansen.16.09.2022

I barndommen var mælkesnitten en eftertragtet snack, som mange af os plagede vores forældre om på indkøbsturen. Der var næsten ingen glæde så stor, som når den simple kage fik lov at komme med hjem i køleskabet – eller når den havde sneget sig med som en dessert i madpakken.

Den ikoniske mælkesnitte har en vis nostalgi forbundet med sig, og derfor er vi mange, der stadig nyder den søde snack i voksenlivet – og nu behøver vi heldigvis ikke spørge vores forældre om lov!

Synes du også, det er svært at holde snitterne fra den ikoniske kage? Så må du prøve denne lækre hjemmelavede udgave!

14 personer

Kakaobunde

  • 75 g smør
  • 4 æg
  • 175 g sukker
  • 50 g rent kakaopulver
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • ½ dl kærnemælk

Flødecreme

  • 200 g flødeost naturel
  • 50 g flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. citronskal (fra 1 usprøjtet citron)
  • 2 spsk. flydende honning
  • 2 spsk. lys sirup
  • 2 dl piskefløde

Chokoladeovertræk og pynt

  • 150 g mørk chokolade
  • 2 spsk. frysetørrede hindbær

Sådan laver du mælkesnitter

Kakaobunde

  1. Smelt smør, og afkøl det let.
  2. Pisk æg og sukker luftigt. Tilsæt smeltet smør.
  3. Bland kakaopulver, mel, bagepulver, vaniljesukker og salt, og vend det forsigtigt i dejen.
  4. Pisk kærnemælken i dejen.
  5. Hæld dejen i en bageform (30 x 40 cm) beklædt med bagepapir.
  6. Bag bunden i ovnen ved 175˚ varmluft i 8-10 minutter. Afkøl.

Flødecreme

  1. Pisk flødeost, flormelis, vaniljesukker, citronskal, honning og sirup sammen, til der ikke er klumper i.
  2. Pisk fløden til blødt skum, og vend det i forsigtigt i flødeostblandingen. Sæt på køl.

Sådan samler og pynter du mælkesnitterne

  1. Skær kakaobunden forsigtigt igennem med en skarp kniv, så der er 2 tynde bunde.
  2. Smør flødecreme på den ene bund, læg den anden bund ovenpå, og sæt kagen på køl i 30 minutter.
  3. Skær kagen ud i ca. 14 rektangulære mælkesnitter med en skarp kniv.
  4. Smelt chokoladen.
  5. Dyp hver mælkesnitte i smeltet chokolade, så halvdelen af mælkesnitten er dækket af chokolade.
  6. Drys med frysetørrede hindbær, og sæt på køl i 30 minutter inden servering.

Sponsoreret indhold