Hvid chokolademousse er en lækker variant af den klassiske dessert chokolademousse. En treat for alle der elsker hvid chokolade.
Hvid chokolademousse ser rigtig flot ud serveret i portionsanretninger i caféglas, pyntet med de grønne pistacienødder og flager af mørk chokolade.
4 personer
Det skal du bruge
150 g hvid chokolade, groft hakket
2½ dl piskefløde
6 æggeblommer (3 bægre pasteuriserede)
50 g rørsukker
PYNT:
2 spsk. hakkede pistacienødder
50 g mørk chokolade
Hvid chokolademousse med mini-macarons. Er du også helt solgt? Få opskriften her
Sådan gør du
Smelt chokoladen meget forsigtigt over et vandbad. Pisk fløden til skum, og stil det til side. Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret, og rør den smeltede chokolade i. Vend flødeskummet i chokoladeblandingen lidt ad gangen.
Fordel chokolademoussen i 4 portionsskåle, og stil dem på køl i minimum 4 timer. Servér den kolde chokolademousse med drys af hakkede nødder, og høvl lidt chokolade over med en tyndskræller.
Server chokolademoussen som afslutningen på en skøn middag i godt selskab.