Haven

Minipavlova med citron-mynte-sorbet

Forkæl dine gæster med hver deres smukke minipavlova. Den elegante dessert giver en smagsoplevelse ud over det sædvanlige med syrlig sorbet på toppen af den søde og sprøde marengsbund.
Opskrift og22.03.2018foto: Inge Skovdal.
4 personer

Minipavlova

  • 2 æggehvider
  • 1 tsk. eddike
  • 100 g flormelis
  • Lidt sukker

Sorbet

  • 2½ dl vand
  • 1 dl sukker
  • 1 dl citronsaft
  • 1 pasteuriseret æggehvide
  • 1 spsk. hakket mynte

Pynt

  • Mynteblade
  • Strimler af usprøjtet citronskal

Pavlova er en pragtfuld dessert, der både er yndig for øjnene og smager skønt af sommer og sol. I denne opskrift er den klassiske marengsbund toppet med en frisk sorbet af citron og mynte, der giver et velsmagende modspil til det søde.

Se også: Pavlova med blåbærskum

MINIPAVLOVA MED CITRON-MYNTE-SORBET - Sådan gør du:

Minipavlova:

  1. Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt eddike, derefter flormelis, og pisk igen, indtil æggehviderne bliver seje.
  2. Kom marengsen i en sprøjtepose. Drys lidt sukker på en plade med bagepapir, og sprøjt marengsen ud i små cirkler på ca. 10 cm i diameter, der minder om en fuglerede.
  3. Bag minipavlovaerne i ovnen ved 100° i 2 timer.
  4. Tag den færdigbagte marengs ud, og lad den køle helt af.

PRØV OGSÅ: ÆBLEKAGE MED MARENGS

Sorbet:

  1. Kog vand og sukker til en lage i ca. 3 minutter. Lad den afkøle helt, og hæld citronsaft i.
  2. Pisk æggehviden stiv, og vend den i citronlagen sammen med hakket mynte.
  3. Frys blandingen i en ismaskine. Har du ikke en ismaskine, kan du komme blandingen i en plastikbeholder, der kan komme i fryseren. Rør i blandingen ca. hver halve time, til den er fast, men ikke stivfrossen.
  4. Server minipavlovaerne med 1 kugle citronsorbet i midten. Pynt med mynteblade og strimler af usprøjtet citronskal.

TIP: Vil du gøre lidt ekstra ud af desserten, kan du tilsætte marengsen lidt hakket chokolade.

Lad dig inspirere: Friske desserter og kager

Sponsoreret indhold