Desserter og kager

Nøddetærte med marcipan

Sød og fyldig desserttærte med nødder, marcipan og chokolade. Nyd den som den er, eller server den med appelsinsorbet eller en lille salat af friske appelsinskiver.
af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft10.11.2011

(6 personer)
Mørdej:
280 g mel
1 nip salt
100 g florsukker
150 g smør
1 æg
100 g mørk chokolade
Fyld:
200 g marcipan
125 g florsukker
1 æggehvide
4 tørrede figner skåret i terninger
200 g blandede nødder (fx pecan, hassel og pistacie)
100 g smør
75 g lyst rørsukker
2 spsk honning
3 spsk pistacienødder

Mørdej:
- Blend mel, salt, florsukker og smør i en foodprocessor til dejen er som rasp. Tilsæt ægget. Blend til dejen lige samler sig. Form dejen til en kugle med hænderne, men ælt ikke. Pak dejen i film, og lad den hvile ½ time på køl.

- Rul dejen ud på et melstrøget bord. For en tærteform (20 cm i diameter) med dejen, og prik bunden med en gaffel. Form alufolie til en lang pølse, og sæt den fast langs kanten på tærten. Så falder siderne ikke ned, når bunden forbages. Forbag tærtebunden i 10 min. ved 180°.

- Afkøl bunden på en bagerist og fjern alufolie. Smelt chokoladen over vandbad. Pensl bunden med chokolade, og stil den køligt, så chokoladen
kan stivne.

Fyld:
- Rør marcipan med florsukker og æggehvide til en ensartet masse. Smør kagebunden med marcipanmassen. Skær fignerne i terninger, og bland figner og nødder i en gryde med smør, sukker og honning. Giv blandingen et opkog til sukkeret er opløst. Fordel nøddeblandingen på tærtebunden.

- Bag tærten i 10-15 min. på 190° og lad den køle af på en bagerist. Pynt med smeltet chokolade og hakkede pisctacienødder. Server med friske figner.

Sponsoreret indhold