Desserter
Desserter og kager
Pecan pie med kokos-smørbund
En af vores favorittærter er den amerikanske pecan pie. Her får du opskriften på en nem og autentisk én af slagsen fløjet direkte ind fra Sydstaterne!
af Nichole Accettola / Foto: Stine Christiansen
8.04.2015
Pecan pie er specielt populær i Sydstaterne i USA, hvor hver familie bager deres egen udgave af den allerbedste. I denne opskrift er bunden lavet med brunet smør og kokos - to ingredienser som forstærker den gode og fyldige smag af nødder.
Læs også: Nøddetærte med karamel
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Pecan pie med kokos-smørbund
Ca. 10-12 portioner
Tærtebund:
- 112 g koldt smør
- ca. 50 g kokosmel
- 190 g hvedemel
- ½ tsk. sukker
- ½ knivspids fint salt
- ¼-½ dl iskoldt vand
Tærtefyld:
- 200 g pekannødder
- 4 spsk. Smør smeltet og afkølet
- 150 g sukker
- 2½ dl lys sirup
- 2 æg, letpiskede
- 1 tsk. vaniljeessens
- 1½ tsk. citronsaft
FÅ FLERE OPSKRIFTER PÅ SØDE SAGER MED MAD & BOLIG!
Sådan laver du pecan pie:
- Tærtebund: Brun halvdelen af smørret på en meget varm stegepande. Tilsæt så meget kokosmel, som smørret kan tage, når smørret er gyldent. Stil kokosblandingen i køleskabet, til den er helt kold. Bland mel, sukker og salt i en foodprocessor. Skær den anden halvdel af smørret i små tern, og hæld dem i melblandingen.
- Tænd og sluk for foodprocessoren i korte omgange, til blandingen er fintsmuldrende. Hæld vand i lidt ad gangen, til dejen lige akkurat samler sig. Der kan godt være vand i overskud. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile 1 time i kølekabet. Rul dejen ud til en cirkel, ca. 3 mm's tykkelse, og placér den forsigtig i en dyb tærteform med høje sider. Skær den til, så der ikke er mere end 1 cm ud over kanten. Fold den overskydende dej ind under kanten, og tryk kanterne sammen med fingrene for at lave et flot mønster. Stil bunden på køl i mindst 30 minutter.
- Tærtefyld: Bræk pekannødderne i små stykker, og rør alle ingredienser sammen i en skål. Hæld blandingen over den kolde tærtebund. Bag tærten ved 175° i 60 minutter. Dæk evt. tærten med alufolie, hvis kanten bliver for mørk, før den er færdigbagt. Servér tærten lun. Skal det være ekstra festligt, så servér tærten med en kugle god vanilje- eller karamelis, det tager den ikke skade af.
Læs også: Frisk cheesecake med solbær