Rabarberkompot med vaniljecreme og sprød makron
Rabarberkompot:
1 kg rabarber
½ vaniljestang
500 g sukker
200 g cider
Vaniljecreme:
1 dl piskefløde 38 %
40 g sukker
½ stang god vanilje (kornene)
200 g fromage frais
citronsaft
Makron:
50 g mandelmel
50 g sukker
40 g pasteuriseret æggehvide
20 g flormelis
Pynt:
evt. kakaobønner eller hakket chokolade
Vask rabarberne og skær dem i små stykker. Kog rabarber, sukker, vanilje og cider op i en gryde og lad det simre, til rabarberne er møre. Si lagen fra. Smag kompotten til og afkøl. Kog fløden op med sukker og vaniljekorn. Pisk fromage fraisen luftig og vend derefter flødemassen i. Smag til med citronsaft. Rør mandelmel og sukker sammen. Pisk æggehvide og flormelis sammen. Vend de to masser sammen. Smør massen tyndt ud på bagepapir på en bageplade og bag det gyldent og sprødt ved 150°.
Anret cremen på 4 tallerkener, kom kompotten på og smuldr den sprøde makron på toppen. Pynt evt. med kakaobønner eller hakket chokolade.
Prøv også: