Match små røde cupcakes med en lige så rød tranebærsirup, kandiserede tranebær og en blød hvid mascarponecreme. Udover den fine farvesymfoni er kagen også en smagsmæssig oplevelse af det bløde og søde med små syrlige indspark fra tranebærrene.
Opskrift til 10-12 stk.
INGREDIENSDER
LÆS OGSÅ: Red velvet cake med hindbær og marengscreme
Creme:
Sirup og pynt:
* Du kan købe rødbedesaft i helsekosten eller supermarkedet, eller du kan presse saften af friske rødbeder. Det giver en flottere farve.
FREMGANGSMÅDE
Riv skallen af citronerne fint, og bland den med mel, bagepulver, sukker og salt. Bland i en separat skål rødbedesaft og mælk. Smelt smørret over svag varme, og hæld det i mælkeblandingen sammen med ægget. Vend melblandingen i, og rør dejen glat, den skal ikke piskes. Rør forsigtigt tranebærrene i, og fordel dejen i papirforme. Bag kagerne i 20-25 minutter midt i ovnen på 200°. Afkøl kagerne på en bagerist.
Creme: Rør mascarpone sammen med smør, flormelis og mælk, og fordel den ovenpå de afkølede cupcakes. Hæld evt. cremen i en sprøjtepose med en tylle på 1,7 mm, og sprøjt i en top oven på kagerne.
Pynt: Tag 10 pæne tranebær fra, og gem dem til at pynte med. Kog de resterende tranebær, tranebærjuice og sukker op i en gryde. Lad det koge i ca. 10-12 minutter, indtil det tykner til en sirup. Tril de 10 tranebær i lidt sukker, og brug dem til pynt på kagerne. Servér med den røde tranebærsirup til.