Desserter og kager

Vanillepocherede abrikoser

Serveret med mascarponecreme
af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft14.08.2008

Vanillepocherede abrikoser med mascarponecreme

(4 personer)

200 g abrikoser
1 vanillestang
½ tsk rosenvand
1 spsk honning
5 dl vand

Mascarponecreme:
2½ dl piskefløde
250 g mascarpone
1 vanillestang
4 spsk rørsukker

Dagen før:
Flæk abrikoserne og fjern stenene. Læg frugterne i en gryde med vand og en flækket vanillestang. Læg låg på gryden og bring vandet til kogepunktet. Skru ned for varmen, fjern låget og lad det simre i 15 minutter. Hæld det overskydende vand fra. Vend forsigtigt rosenvand og honning i.

1-2 timer før middagen:
Pisk fløden til skum. Pisk mascarponen, kornene fra vanillestangen og rørsukkeret i. Pisk indtil det bliver en fløjlsagtig creme. Stil cremen i køleskabet.

Lige inden servering:
Anret mascarponecremen i bunden af et dessertglas. Læg to skefulde pocherede abrikoser ovenpå.

For menu sammensætning se "En smag af sensommer"

Sponsoreret indhold