Forretter

Ricottapandekager med asparges og stenbiderrogn

Byd foråret indenfor med sæsonens bedste råvarer: stenbiderrogn og grønne asparges serveret på de lækreste små ricottapandekager – du får opskriften her!
af Louisa Lorang.17.03.2023Foto: Rikke Westesen.
6 personer

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 2 dl sødmælk
  • ½ citron
  • 250 g ricotta
  • 5 æg
  • Smør til stegning

Tilbehør

  • 500 g grønne asparges
  • Salt
  • 1 spsk. smør
  • 250 g mascarpone
  • 1 tsk. dijonsennep
  • ½ usprøjtet citron
  • 300 g frisk stenbiderrogn
  • 2 håndfulde brøndkarse

Sådan laver du ricottapandekager

  1. Bland mel, bagepulver, sukker og salt i en skål. Hæld mælken i en anden skål.
  2. Pres citronen, så du får 1 tsk. saft, og rør den i mælken.
  3. Hæld melblandingen i mælkeblandingen, og pisk dem godt sammen. Tilsæt ricotta, og pisk igen, til du har en samlet masse.
  4. Pisk æggene i 1 ad gangen, til du har en glat pandekagedej.
  5. Varm smør på en pande, og steg 3 små pandekager ad gangen – portionen rækker til ca. 24 stk. Steg pandekagerne i 2-3 minutter på hver side ved middel varme, eller til de er let gyldne.

Tilbehør

  1. Skyl aspargeserne, og knæk de træede ender af.
  2. Bring letsaltet vand tilsat en smørklat i kog i en dyb pande, og lad aspargeserne dampe heri i 1 minut. Afdryp straks.
  3. Rør mascarpone og dijonsennep sammen i en skål.
  4. Skyl og riv citronens skal fint, og rør 1 tsk. citronskal sammen med mascarponeblandingen. Smag til med salt.
  5. Skyl og afdryp stenbiderrogn. Skyl og pluk brøndkarse.
  6. Anret pandekager, asparges, mascarponecreme og stenbiderrogn på et fad, og servér.

Sponsoreret indhold