Juice & Saft

Rabarberlimonade

Endelig strukker de røde, sprøde rabarberstængler i køkkenhaven, og det er lige nu, de smager allerbedst. Brug dem i en læskende lækker rabarberlimonade, der slukker tørsten og smager himmelsk!
af Louisa Lorang. Foto: Rikke Westesen25.05.2022
1 liter

Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 350 g sukker
  • 5 dl vand
  • 4 citroner

Til servering

  • 1 usprøjtet citron
  • Isterninger
  • Evt. rabarberstilke til pynt

Sådan laver du rabarberlimonade

  1. Rens rabarberne, og skær dem i små stykker.
  2. Lad rabarber, sukker og vand simre ved middel varme i en gryde i 15 minutter. Sluk for varmen, og lad det trække i 15 minutter. Gentag. Sigt rabarbersaften.
  3. Pres saften af citronerne, og smag rabarbersaften til med citronsaft.
  4. Hæld rabarberlimonaden på en ren, skoldet flaske, og lad den køle af.

Servering

  1. Skær citronen i skiver.
  2. Fyld glas med isterninger, og hæld rabarberlimonaden over. Tilføj evt. lidt koldt vand, hvis du synes.
  3. Pynt med citronskiver og evt. rabarberstilke.

Sponsoreret indhold