Endelig strukker de røde, sprøde rabarberstængler i køkkenhaven, og det er lige nu, de smager allerbedst. Brug dem i en læskende lækker rabarberlimonade, der slukker tørsten og smager himmelsk!
af Louisa Lorang. Foto: Rikke Westesen25.05.2022
1 liter
Ingredienser
300 g rabarber
350 g sukker
5 dl vand
4 citroner
Til servering
1 usprøjtet citron
Isterninger
Evt. rabarberstilke til pynt
Sådan laver du rabarberlimonade
Rens rabarberne, og skær dem i små stykker.
Lad rabarber, sukker og vand simre ved middel varme i en gryde i 15 minutter. Sluk for varmen, og lad det trække i 15 minutter. Gentag. Sigt rabarbersaften.
Pres saften af citronerne, og smag rabarbersaften til med citronsaft.
Hæld rabarberlimonaden på en ren, skoldet flaske, og lad den køle af.
Servering
Skær citronen i skiver.
Fyld glas med isterninger, og hæld rabarberlimonaden over. Tilføj evt. lidt koldt vand, hvis du synes.