Når kirsebærtræerne står tunge af solmodne bær, er det med at plukke løs, inden fugle og andre af havens beboere får smag for den lækre sensommerspise.
Kirsebærrene smager fantastisk i sig selv, og man kan hurtigt forvandle en skål bugnende bær til bittesmå sten, hvis man først får begyndt. Men har du flere bær, end du kan spise – eller har du bare en svaghed for hjemmebagte kager og andre søde sager – så gå om bord i opskrifterne her, som alle får sødme og karakter fra kirsebær.
Prøv en amerikansk kage-klassiker med sødsyrlig bærcreme lavet på friske kirsebær, og som dækkes af sprød tærtedej! Uhm. Få opskriften her.
Udover at smage godt er sommerens saftige bær også smukke at bruge som pynt. Brug dem for eksempel på en tærte som her, hvor danske bær-klassikere tager kagen til nye højder. Du kan finde opskriften lige her.
3. Pandekager med marinerede kirsebær
De marinerede kirsebær giver et syrligt modspil til søde pandekager og er perfekt tilbehør til en stak hjemmelavede af slagsen. De marinerede kirsebær smager også godt på skyr eller yoghurt. Få opskriften her.
Lav din egen hjemmelavede is med kirsebær fra haven, og top den med mundvandsløbende chokladesauce! Så har du en perfekt dessert til kølige sommerdage. Find opskriften her.
”Kirsebærret på toppen”. I denne opskrift runder de saftige kirsebær nutellatærten perfekt af og tilføjer lige dét ekstra til den i forvejen smagfulde chokodrøm. Haps opskriften lige her.
Den perfekte kage, hvis du skal holde en lille sensommerfest: Sæsonens søde kirsebær i selskab med svampede kagebunde, smørcreme og chokoladeganache. Få opskriften her.
Små søde kage-hapser med en fin lyserød farve, som både er perfekte til madkurven og til kagebordet. Snup opskriften her.