Riv citronen med et juliennejern, så du får grove, lange strimler.
Hæld citronskal, sukker og vand i en gryde, og kog det op, til sukkeret er smeltet. Kom pærerne i lagen, og lad det småkoge i 8-10 minutter. Sluk, og lad pærerne trække i lagen i 12-15 minutter.
Tærte
Tænd ovnen på 175° almindelig ovn.
Riv marcipanen, og pisk den med sukker og smør med en elpisker.
Fold butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Smør dejen med marcipanmassen, og fold forsigtigt den yderste kant hele vejen rundt.
Pisk ægget med vand, og pensl kanten af tærten. Drys kanten med sukker og mandelflager.
Bag tærten i den varme ovn i ca. 12-15 minutter, eller til den er gylden. Lad den køle helt af, og sæt den på et fad.
Karamelskum
Pisk fløden til blødt skum. Vend lidt af skummet med dulce de leche, og vend derefter forsigtigt resten i.
Top tærten med karamelskum, afdryppede pærer og mandelflager, og servér.