Rugbrødslagkage er oprindeligt en sønderjysk klassiker, men efterhånden er den blevet hvermandseje i hele landet for alle elsker rugbrødslagkage, og med god grund! Rugbrødslagkage smager fantastisk, og så er det relativt enkelt at lave. Her du får en version med flødeskum og chokolade. Husk, at rugbrødet til rugbrødslagkage skal være en variant uden kerner.
Vild med rugbrødslagkage? Prøv også denne populære klassiker!
Vi kender rugbrødslagkage helt tilbage til så tidligt som 1754, hvor opskriften var at finde i En nye proberet og af mange approberet Kaage Bog og Sylte Bog, København 1754. Den gang var man bedre til at udnytte rester, så rugbrød blev til rudbrødslagkage og øllebrød, ligesom vi i dag bruger tørt rugbrød til croutoner til salater og suppe eller som ymerdrys. Kagen bliver ekstra lækker, hvis du bruger rugbrød, du selv har bagt.
Rugbrødslagkage er en fast bestanddel på det populære sønderjyske kaffebord, der består af en overdådighed af 7 tørre og 7 bløde kager - men rugbrødslagkage kan sagtens serveres alene til en god kop stærk kaffe eller som dessert ovenpå et godt måltid.
I denne version af rugbrødslagkage har vi brugt chokolade og flødeskum som fyld, men det er selvfølgelig nærmest kun fantasien, der sætter grænser. Hvad siger du fx til hindbærfyld, kirsebærfyld eller en slankeversion, hvor fløden er byttet ud med skyr? Prøv dig evt. frem, og finde din personlige favorit.