Pynt din festkage med spiselige blomster, blandede bær og lækre chokolader. Denne er lavet af færdige lagkagebunde og smager skønt. Det må være verdens nemmeste sommerkage!
af Pernille Albers.3.07.2019Foto: Stöj Foto/Nick Design.
8 personer
Creme:
300 g blødt smør
300 g flormelis
300 g blød nougat fra Odense Marcipan
Desuden:
6 lagkagebunde
Ca. 300 g mørk chokolade
3 dl piskefløde
20 g glukosesirup
Pynt:
Friske jordbær, kirsebær, hindbær og blåbær
Orange blomster fra tallerkensmækker
5-6 stykker Toffifee
Sådan laver du verdens nemmeste sommerkage med bær:
CREME: Pisk smør og flormelis med en elpisker i mindst 6 minutter. Kom nougat i, og pisk i yderligere 2 minutter.
DESUDEN: Læg lagkagebundene sammen med nougatcreme – sørg for at cremen kommer helt ud til kanterne, og sæt kagen på en bradepande med rist.
Hak chokoladen, og kom den i en dyb skål. Varm fløden og glukosesiruppen op til ca. 80°, og hæld den over chokoladen lidt efter lidt, mens du rører i små cirkulære bevægelser i bunden af skålen med en dej-skraber, indtil du har en glat ganache. Hvis den skiller, kan du prøve at blende den med en stavblender.
Hæld ganachen over kagen, så den er helt dækket, og lad den stivne.
PYNT: Pynt forsigtigt kagen med bær, spiselige blomster og Toffifee.