Fisk og skaldyr

Ny opskrift med stegt makrel

Server stegt makrel, næste gang du skal frokost- eller middagsgæster. Prøv denne opskrift på stegt makrel med en skøn salat.
af Trine Hahnemann. Foto: Lars Ranek. 3.12.2013

Det nordiske køkken har fået et comeback de senere år, og det er igen blevet trendy at servere nordisk mad lavet fra bunden. Denne opskrift på makrel kan både bruges til dine frokostgæster, eller når du skal servere en skøn forret.

Prøv også opskriften: Makrel grillet med hyldeblomst

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det skal du bruge til stegt makrel:
(4 personer)
8 små eller 4 store makrelfileter
1 tsk. smør
salt og friskkværnet peber
200 g perlerug
1 kg spinat
1 lille rødløg
1 spsk. vindruekerneolie
citronskiver til servering

Læs også: 10 råvarer, du skal spise i december

Sådan gør du:
Kog rugkernerne i 30 minutter, og dryp dem derefter godt af. Skyl spinaten i flere hold koldt vand, og dryp den af. Skær løget i tynde skiver, og sauter det i olie. Tilsæt spinaten, og lad det dampe under låg, til den falder sammen.

Pensl makrelfileterne med lidt olie, og steg dem på en grillpande i cirka to minutter på hver side. Server de varme fileter med salat og citronskiver.

Tip: I stedet for makrel kan du bruge anden fisk som sild eller laks.

Prøv også opskriften: Laksetatar med avocado