Grønt

Pocheret æg med fennikel, karse og sprød rug

Det er ikke så svært at pochere et æg. Kokken Mathias Holt viser dig i denne video, hvordan du gør.
af Video: Christina Christensen, Niels Kondo 2.09.2013

Hos Hedeagergaard tror man på, at sunde dyr og en ren natur giver sunde og velsmagende fødevarer. Derfor samarbejder Hedeagergaard kun med producenter, der besidder den samme dedikation og entusiasme omkring økologisk kvalitet, som de selv gør. Hedeagergaards produkter er et sikkert valg, når den økologiske kvalitet skal være helt i top.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Du finder et stort udvalg af Hedeagergaards økologiske produkter i SuperBest. Fx økologiske æg fra fritgående høns.

Når du køber æg fra Hedeagergaard, køber du samtidig en filosofi om, at man sagtens kan producere fødevarer, der tager hensyn til både dyrenes trivsel og naturen. Nyd synet af den flotte blomme og smag hvordan gode økologiske æg skal smage.

Prøv også opskriften på pocheret æg med fennikel, karse og sprød rug.

Pocheret æg med fennikel, karse og sprød rug
Til 4 personer

Du skal bruge:
1 fennikel
100 g rugbrød (gerne tørt/dagsgammelt)
Olivenolie
4 økologiske æg fra Hedeagergaard
1 spsk. lagereddike eller lign.
1 bk. karse

Sådan gør du:
Snit først de lysegrønne toppe af fenniklen og gem i koldt vand. Del fenniklen i ¼ og steg det på en pande i lidt olie så det er lyst gyldent på begge sider.

Smuldr rugbrød fint, spred det ud på bagepapir, drys det med olie og salt og bag det i ovnen 15 min. ved 160 C.

Sæt en gryde over med vand (kom et par dråber eddike i), sæt det kogende (simrende) vand i rotation med en grydeske så det snurrer og har en stille midte. Kom et æg af gangen ned i midten og lad det pochere 4 min. Tag det forsigtigt op med en hulske.

Server nu fennikel med æg, sprød rug, lidt karse og de sprøde fennikeltoppe.

Vinforslag: Crement de bourgogne

Se flere videoer med lækre opskrifter fra kokken Mathias Holt