Salater kan sagtens være både smagsfulde og mættende med de rigtige ingredienser. Det er i hvert fald tilfældet for denne delikate salat, som både kan spises som en mættende salat til aftensmaden eller som tilbehør til middagen.
Du kan sagtens undvære kød til denne salat med butterbeans, som er fyldt med fiber og proteiner. De hvide bønner indeholder næsten lige så meget protein pr. 100 g som kyllingefilet. Med friske krydderurter og saltet citron fuldenes salaten med et friskt twist fyldt med smag!
TIP: Saltsylt citronerne selv ved at lade dem trække med salt og citronsaft i et sylteglas i en måneds tid.
Antal: 4 personer
200 g butterbeans
1 fed hvidløg
1 stilk frisk rosmarin
½ dl olivenolie
½ dl æbleeddike
Flagesalt
Peber
12 nye gulerødder med top
¼ saltet citron
4 stilke frisk mynte
4 stilke bredbladet persille
4 stilke frisk estragon
Læs også: Grov bønnesalat med asparges
Læg bønnerne i blød i koldt vand i 24 timer.
Hæld overskydende vand fra bønnerne, og kog dem i en gryde sammen med hvidløg, rosmarin og vand, så det dækker.
Kog i 30-35 minutter, til bønnerne er møre, men stadig har lidt bid.
Tag bønnerne op af gryden, og vend dem med halvdelen af både olie og eddike, salt og peber.
Lad dem marinere i 15-20 minutter.
Tænd ovnen på 250°.
Rens gulerødderne, og skær det meste af toppen af.
Lad 8-10 cm sidde på. Skær gulerødderne i 3-4 stykker hver, og læg dem i et ildfast fad.
Dryp med lidt olie og eddike, og krydr med salt og peber.
Bag gulerødderne i ovnen i 10-12 minutter, til de har fået lidt farve og er møre, men stadig har lidt bid.
Tag gulerødderne ud af ovnen, og lad dem køle let af.
Vend bønner og gulerødder sammen, smag til med lidt ekstra olie, finthakket saltet citron, salt og peber.
Anret på tallerkener, og drys med plukkede krydderurter på toppen.
Butterbeans er perfekte i salater som erstatning for kød, og så bliver de dejlig cremede, når de er møre. Hvis du vil teste videre i det vegetariske køkken, er de hvide bønner så gode! Se endnu en salatopskrift med dem her.