Grønt

Salat med tigerrejer, tang, pink grape og avocado

Salat fyldt med hav og vitaminer. Salat med tigerrejer, tang, pink grape og avocado er perfekt til middagsbordet og resterne er perfekte i madkassen næste dag.
af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft / Regi: Anne Black, Rosendahl 3.02.2009

(4 personer)

Tigerrejer i marinade:
300 g tigerrejer med skal
2 lime
1 fed hvidløg
1 spsk fishsauce
2 spsk soja
1 spsk risvinseddike
4 spsk sesamolie
1 spsk nigellafrø

Tangsalat:
100 g tangsalat, køb det hos fiskehandleren
2 pink grape
2 avocadoer
1 mango
1 lime
4 spsk sesamolie

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

SE OGSÅ: 7 sunde salater

Dagen før: Pil rejerne. Pres saften fra limefrugterne. Pil hvidløgsfeddet og bank det fladt med bagsiden af en kniv. Bland alle ingredienserne til marinaden. Læg rejerne i marinaden og lad det hele marinere natten over på køl.

Før middagen: Hæld tangsalaten i en stor skål. Skær den pink grape i fileter. Halver avocadoerne og skær dem i skiver på den lange led. Pil mangoen og skær den i lange stykker. Pres saften fra limefrugten og bland den med sesamolie.
Steg de marinerede rejer på en glohed pande i 3-4 min. Hæld rejerne i tangsalaten og rør det hele forsigtigt rundt. Anret salaten i små skåle.

TIPS: Brug en god, skarp kniv, når du skal skære grape­fileter. Start med at skære enderne af, så grapefrugten står fast på spækbrættet. Skær skallen af hele vejen rundt. Herefter udskærer man fileterne hele vejen rundt. Man kan tydeligt se hvordan frugten er inddelt.

Få opskrifterne på frokost der giver flad mave