Grønt

Vinterkål i æblevinaigrette, rå beder og æble

Fantastisk vintersalat!
af Anita Klemensen, Foto: Anders Schønnemann 1.02.2010

Æblevinaigrette:
¼ fed hvidløg
1 dl olivenolie
2 spsk. æbleeddike
2 tsk. sennep
1 tsk. sukker salt og hvid peber

Pil hvidløget og riv det helt fint ned i olivenolien. Rør olien sammen med sennep, sukker og eddike og smag til med salt og hvid peber.

Kål:
6 rosenkål
1 lille gren spæd grønkål

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Pil rosenkålene i blade, pluk grønkålen i små buketter og skyl godt. Mariner kålen i æblevinaigretten i 5 min. inden servering.

Bagte rødbeder:
8-10 små rødbeder
1 spsk. olivenolie
Salt
1 fed hvidløg

Vask rødbederne og blancher dem i 2- 3 minutter i kogende vand, til skindet har løsnet sig. Pil rødbederne, vend dem i lidt olie sammen med salt og hvidløg og bag dem i en 120° varm ovn i 10-20 minutter (alt efter størrelse), til de er møre, men stadig har bid. Skær dem i ønskede stykker inden servering og drys med salt.

Rå beder og æble:
1 gul bede
1 bolsjebede
1 æble

Skyl og skræl beder og æble og skær dem i helt tynde skiver. Vend dem i en lille smule af vinaigretten inden servering.

Rugbrød:
4 tynde skiver rugbrød

Bag skiverne under pres i en 120° varm ovn i 10-15 min., til de er sprøde. Bræk dem i ønskede stykker ved servering.

Prøv også:
Rimmet kammusling med jordskok, æble og hasselnød
Lun æblekompot og vaniljeis rørt med sprød sable