Når du sylter frugter, får du en fantastisk smag, og du kan endda tilsætte smage ved at sylte med andre frugter og krydderier. Det fungerer perfekt til alt fra is og kage til ost og kød.
Syltede frugter er nemlig ikke kun gode i det søde køkken, men fungerer også skønt til at skabe en sød balance i salte retter.
Syltning er et genialt middel mod madspild, så hvis du har frugt og grønt, som du ikke kan nå at spise, så er det vejen frem. Frugter kan ofte blive lidt bløde, hvis de er ved at blive gamle, men det gør ikke noget i syltningen, hvor den ekstra søde og møre konsistens er målet.
Se vores 11 bedste opskrifter på syltede frugter herunder!
Disse smager fantastisk til is og blå ost eller som fyld i en salat med romainesalat, rucola og ristede valnødder. Få opskriften her.
Giv den klassiske dessert Pære Belle Helene et twist med havtornsyltede pærer. Find opskriften her.
Syltede kirsebær er lækre til kage, ost, is og selvfølgelig til risalamanden. Få opskriften her.
Melonen får en ekstra dejlig sødme fra vanilje, der gør den perfekt til dessert og is. Se opskriften her.
De råsyltede rabarber har en skøn smag af sommer, og de kan nemt pifte din morgenmad, salat eller hjemmebagte kager op. Find opskriften her.
Syltet frugt er ikke kun gode i det søde køkken men bestemt også det salte. Prøv disse til frikardeller eller steg. Få opskriften her.
Figner er lækre både rå og tilberedte, og de kan både bages, henkoges og syltes. Få opskrifter på alle tre tilberedninger her.
Tranebær kan købes friske i supermarkedet og er nemme at sylte selv. Prøv opskriften her.
Der er altid masser mirabeller at finde om sommeren og med en råsyltning kan du nemt gemme nogle stykker til senere. Find opskriften her.
Hvis du gerne vil bevare lidt sommerstemning til de mørke vinterdage, så er den her opskrift på syltede grønne jordbær perfekt. Se opskriften her.
De syltede pærer kan bruges både kolde og varme til ost, paté, pølser og i sandwiches. Få opskriften her.