Bugner køleskabet eller køkkenhaven af grøntsager, du ikke kan nå at spise? Så skal der syltes og fermenteres! De gode, gamle metoder for at få råvarerne til at holde længere, er nemlig stadig helt geniale til at undgå madspild – og så smager det fantastisk.
Når du sylter og fermenterer, kan du tilføre grøntsagerne endnu mere lækker smag, og de holder ofte i flere måneder. Så har du altid nemt tilbehør til maden. Hvis altså ikke du kommer til at spise det hele med det samme!
Selvom grøntsagerne skal stå et par dage, før de er klar, så er det utrolig nemt at sylte og fermentere. Se hvordan du gør og få vores 14 bedste opskrifter på syltede og fermenterede grøntsager her.
Fermenteret squash smager fantastisk på fx en bruschetta med grillet gedeost. Prøv opskriften her.
Syltede svampe giver en frisk og syrlig nuance, der passer perfekt til paté. Få den nemme opskrift her.
Gør toprestauranterne kunsten efter med disse to lækre opskrifter. Få dem begge her.
Disse syrlige beder er gode som tilbehør til postej eller fiskefileter. Få opskriften her.
I Asien ledsager kimchi de fleste af dagligdagens måltider, men den syrlige kål er også velegnet til danske mad. Se opskriften her.
Syltede agurker er perfekt ovenpå en hotdog, en god leverpostejsmad og så meget mere. Få opskriften her.
Den syltede fennikel er en dejlig spise – især i salat eller som tilbehør til stegt kylling. Prøv opskriften her.
Med massere hvidløg, chilig og koriander får disse fermenterede tomater tonsvis af smag! Få opskriften her.
De sprøde gulerødder og løg smager skønt som tilbehør til ost. Se opskriften her.
Giv grøntsagsresterne nyt liv og lækker smag ved at sylte dem. Perfekt i alt fra salater til topping på mader. Prøv opskriften her.
En ægte klassisker, der bare smager bedre, når den er hjemmelavet. Få opskriften her.
De små fed får en lækker smag, og de kan f.eks. bruges i salater. Se opskriften her.
Sylt græskar med varme krydderier og spise dem som et sødt indslag til aftensmaden eller som tilbehør til desserten. Få opskriften her.
Syltet rødkål er altid lækkert og her udfordres smagsløgene lidt ekstra med ingefær, chili og lime. Få opskriften her.