Har du fået bagt en stort portion småkager, kan det være nyttigt at vide, hvordan du bedst opbevarer de små lækkerier. Rådene her kan anvendes på alle de småkager, vi kender, såsom pebernødder, vaniljekranse, brunkager, finskbrød og specier.
Skal dine småkager ikke spises her og nu, skal de opbevares i en lufttæt dåse.
Hvis låget ikke slutter helt tæt, kan du lægge bagepapir, stanniol eller husholdningsfilm mellem dåse og låg.
Skal dåsen stå længe, kan det være en god idé at lægge noget imellem, da det også kan slutte om duft og smag på småkagerne. Kom først kagerne i dåsen, når de er helt kolde – ellers bliver de bløde.
Skal dine småkager holde i længere tid, kan det være en god idé at komme dåsen med småkager på frost. Småkagerne kan herefter tages op og varmes i ovnen, når de skal spises.
Hvis dine småkager er blevet bløde, kan du sagtens få dem sprøde igen! Varm dem blot i ovnen nogle få minutter. Dette gælder naturligvis kun småkager uden glasur.