Hus

Brug for en pause fra pasteller? Så skal du se Lei Foos chokoladebrune og knaldorange vægge

AF: af Lene Hardt Andresen. Redigeret til web. Styling: Karen Maj Kornum. Foto: Line Thit Klein
31.08.2022
Lei Foo har sammen med sin kæreste renoveret det gamle hus fra 1880 med øje for, at de nye løsninger skal passe til huset. Med fokus på kunst og farver forsøger de at skabe et hjem, der udstråler god energi.

Det ramte Lei Foo i det øjeblik, hun trådte over tærsklen og ind på de originale, skakternede fliser i entréen: God energi. Netop dét var et af købsmotiverne, da hun og kæresten, Mads Krabbe, faldt for huset med åbne rum, afsyrede døre og et gulv, der var ved at falde fra hinanden.

– Uden at det skal lyde alt for flippet, så havde huset bare sådan en rigtig festenergi. Jeg ved, at dem, der boede her før os, holdt mange fester, og jeg tror, at det stadig sad lidt i væggene, siger hun.

Det var bestemt ikke givet på forhånd, at parret skulle ende i Charlottenlund, for de havde også set på huse i andre områder. I sidste ende var det de festlige vibes i samspil med den gode energi i husets vægge, der fik dem til at slå til.

– God energi er jo et super abstrakt begreb, men for mig handler det om, at det skal føles som et rart sted at være, og at man indretter rummene, så man kan være i dem på en god måde, siger hun.

Intet andet alternativ

I forbindelse med renoveringen af det gamle hus fra 1880 forsøgte Lei Foo at finde den perfekte balance mellem at istandsætte og bibeholde husets sjæl.

– Meget var desværre så slidt, at vi ikke kunne bevare det, så vi er endt med at lave det meste om. Men vi tænker meget på huset i processen, fordi det ikke er sikkert, at vi skal bo her altid, og derfor vil vi gerne sørge for, at det, vi laver, passer ordentligt ind, siger hun.

Løsninger såsom terrazzogulv på badeværelset og naturskifer på taget er valgt, fordi det passer til huset – det ikke være anderledes.

– Vores hus er i en historicistisk byggestil, og den slags kommer typisk med skifertag. Derfor kunne vi simpelthen ikke proppe røde tegl på, selv om det havde været en billigere løsning, siger hun.

Det var en ommer

Den brune stue, det salviegrønne køkken og det lyslilla soveværelse. Hvert rum har sin egen farve, fordi det ifølge Lei er smukt med kulør i hjemmet. Farveprøver gør hun sig ikke meget i, når hun ud fra intuition og de små farvekort i butikken udvælger maling.

– Hvis vi havde brugt farveprøver først, var vi sikkert ikke endt med at male stuen om tre gange på halvandet år, men vi kan godt lide at gøre det ret spontant, siger Lei.

Inspireret af vægfarverne på kunstmuseet Den Hirschsprungske Samling startede parret ud med en mørkeblå, der var flot til kunst, men som virkede for kold og ubeboelig, da den først tørrede op på hjemmets vægge. Dernæst malede de stuen grøn, før de til sidst endte med en varm gul nuance, som Lei “viber ret meget med for tiden”.

– Den er virkelig gul, men den er så fed, fordi det er lidt ligesom at være inde i solen. Især når det skinner ind ad vinduerne, hvor man bare ligger i sådan et oplyst rum, der føles helt solvarmt, siger hun.

Som et plus står den gule nuance også flot til kunsten i hjemmet. Hvert et værk er udvalgt med stor omhu, og det meste er gaver, Mads og Lei har købt til hinanden gennem årene. Derfor rummer de også mange følelser.

– Det er bare sådan nogle eviggyldig objekter – ligesom smykker – og det repræsenterer et eller andet, man har lyst til at lægge vægt på eller værdi i over for hinanden, og det, synes jeg, er ret fint, siger om parrets fælles samling.

Kom indenfor i den festlige villa:

lei_miriam-foo_boligreportage_portraet_udestue_baenk

Hvem?

Lei Miriam Foo, 39 år og guldsmed med egen butik og værksted, sammen med kæresten, Mads Krabbe, og deres børn Loui Kai på 7 år og Lova på 3 år.

Hvad?

Hus på 190 m2 i Charlottenlund, bygget i 1880 i historicistisk byggestil.

heim_boutique_stue_kunst_orange-vaegge.

De to runde sideborde fra Heim Boutique bløder udtrykket op i et rum, hvor der naturligt er mange firkantede genstande. Kisten er vintage, lampen er fra Heim Boutique og maleriet er af Mischa Pavlovski. ​

stue_kig_franske-dore_orange_maling

Tænk på at udnytte hjemmets hjørner, når du indretter. Her skaber safaristolen af Kaare Klint liv i en af husets afkroge, mens det store kunstværk af Mischa Pavlovski giver kant til væggen. Puden er fra Heim Boutique.

bogreol_indbygget_bibliotek_frederik-vorm-lerfigur

Du kan med fordel holde enkelte felter i din bogreol fri til kunstgenstande af særlig betydning, hvis du vil holde udtrykket let og luftigt. Lerfiguren i venstre side er en såkaldt Tanuki af Frederik Vorm og var en gave fra Lei til Mads.

hjemmekontor_bogreol_brune-vaegge_farverig

Skrivebordet, der er købt i Italien, er bevidst placeret foran vinduet, så det er muligt indimellem at kigge ud, når man sidder begravet i arbejde. Kontorstolen er designet af Charles Eames, og værket, Elastic Love, er af Kristian Finne. Skamlen her er fra Ikea og det orange værk, Kamasutra, er af Alexander Tovborg.

louis.poulsen-pendler_spisestue_ystole_franske_doere

Et langbord inviterer til festlig stemning og er perfekt, hvis du, ligesom Lei, elsker at holde middagsselskaber for familie og venner. Over bordet hænger to VL45-pendler fra Louis Paulsen.

koekken_y-stole_wegner_another-ballroom

Lei og Mads har forlænget køkkenets levetid med lidt maling, før det inden længe skal skiftes ud med et nyt. Busten oven på overskabet er fra The Plaster Cast Collection af Another Ballroom og Perjesi.

kunst_sildeben_billedvaeg_velour-sofa

En chaiselong er et utraditionelt indspark i køkkenet, men Lei nyder at have et blødt alternativ, hvor gæsterne kan slå sig ned, mens gryderne koger. Kunstværker af Morten Klein, Svend Dalsgaard og Alexander Tovborg.

trappe_hall_y-stol

Skab en helhedsfølelse omkring din kunst ved at male væggen i en stærk farve, der komplementerer værket. Her har væggen fået en kødrød nuance, der får fotografiet af Peter Funch til at poppe ekstra meget og fremhæver loftshøjden i rummet.

sovevaerelse_kunst_blaa-veagge_orange_fabelab

Et soveværelse skal virke afslappende, og farvevalg er derfor vigtige. De brændte nuancer på lamperne fra Louis Poulsen og sengetøjet fra Fabelab skaber rolige omgivelser i samspil med en sart lilla på væggen. Kunstværket er af Sebastian Plough Christensen.

Tip: Vælg sengetøj i smukke farver, og brug det aktivt i indretningen. På den måde kan du samvittighedsfuldt blive fem minutter længere under dynen om morgenen, fordi du slipper for den helt store sengeredning med pyntepuder og tæpper.

badevaerelse_spejl-kande_vintage_fliser_hylder_egetrae

Man kan aldrig få for meget skabsplads – og slet ikke på badeværelset, hvor en indbygget hylde giver mulighed for at afsætte de ting, der ellers ville flyde på bordpladen. Spejl og kande er vintage.

Sponsoreret indhold