Der var ingen tid at spilde, da Anne en lørdag morgen for snart tre år siden så Poppelhuset til salg hos en ejendomsmægler. I en fart fik hun vækket Rasmus, så de kunne komme afsted til fremvisning.
Herskabsvillaen er den ældste på deres vej i Silkeborg og har engang været ejet af direktøren for Dansk Kjoleindustri. Den klassiske arkitektur og de mange fine, originale detaljer overbeviste parret om, at huset skulle være deres fremtidige hjem.
− Der var mange fremvisninger den weekend, så det skulle gå stærkt, hvis vi ville have det. Vi faldt for byggestilen, og vi kunne se en masse muligheder for, at huset kunne få sin værdighed tilbage, husker Anne.
Som sagt, så gjort, men det krævede en gennemgående renovering at genskabe det herskabelige udtryk. Mange af kvadratmeterne har parret selv stået for, og hver eneste krævede blod, sved og tårer.
− Det var en virkelig hård og lang renoveringsproces at gå igennem. Vi har hverken haft en arkitekt til at vise os mulighederne, ej heller håndværkere på hele projektet. Og så har den økonomiske del også spillet en rolle.
Ejendommen havde været misligholdt gennem flere årtier med mindre heldige smukkeseringer i 60’erne, der var en skændsel for husets oprindelige æstetik, fortæller Anne.
− Vi ville bibeholde så meget af det originale som muligt, men vi skulle også lave en helt ny rumfordeling på førstesalen, da den ellers var ubrugeligt med meget lave lofter og separat toilet og bad med hæslige klinker og mindre kønne fyldningsdøre.
I dag genoplever Poppelhuset sin storhedstid med fin, hvidpudset facade, rødt tegltag og sprossede vinduer. På førstesalen er de fritlagte hanebånd nænsomt restaureret, og i stueetagen er den oprindelige stuk og sildebensparket bevaret.
− Vi har taget renoveringen i etaper og sparet op løbende. Det var vigtigt for os at tilbageføre husets oprindelige sildebensparket. Det er et dyrt gulv, men det kendetegner husets alder, og derfor ville vi ikke gå på kompromis, forklarer Anne.
Den smukke sildebensparket strækker sig helt ind i køkkenet, der før var småt og mørkt, og som parret har valgt at åbne op med snedkerbyggede fronter og integreret spiseplads.
− Alt træværk er genskabt hos en snedker, så døre, lister og låger er ens i hele huset, og bruneret messing går igen ved dørhåndtag, hængsler og foran pejsen. Det skaber et karakterfyldt hjem, hvor detaljerne får lov at lade sig gøre bemærket, fortæller Anne og tilføjer:
− Når det kommer til møbler og interiør, må hvert rum gerne indrettes for sig, så der altid er noget interessant at kigge på, når du træder ind i et nyt rum. Derudover har Anne gjort det til en vane at prioritere;
− Vi køber det rigtige fra start, hvilket har gjort indretningen sparsom, da det tager tid at spare op. Og samtidig kan jeg gå længe og fundere over, hvad der føles helt rigtigt. Jeg holder indretningen forholdsvis enkel, så husets mange fine detaljer kan komme til deres ret, siger Anne.
Hvem?
Anne Nordbjerg, 33 år og officer i hæren, hendes mand Rasmus og parrets søn. @villanordbjerg
Hvad?
Herskabsvilla ved navn "Poppelhuset" fra 1930 på 225 m².
I den gamle herskabsvilla er køkkenskabe såvel som døre og paneler bygget ens for at skabe et samlet udtryk. Snedkerkøkkenet er udført i massivt træ af CPH Wood med greb fra Københavns Møbelsnedkeri.
Vælg en kontrastfarve, der går igen i flere af hjemmets rum. Det skaber karakter og genkendelighed. Hos Anne og Rasmus er der flere sorte detaljer − såsom spisebordet, der er fundet på DBA, mens stolene er fra Thonet. Pendlen er fra Petite Friture.
Giv dit hjem en herskabelig makeover med høje vægpaneler, der limes fast og males i en separat nuance. Sofaen er fra Bolia med sideborde fra &Tradition og gulvtæppe fra Rugvista. Loftspendlen er fra Petite Friture.
Har du en klar forestilling om, hvordan dit spisebord skal se ud, bør du få det speciallavet, anbefaler Anne, som selv bestilte en bordplade i carrara-marmor fra KBH Bordplader.
Lysindfaldet fra store palævinduer får lov at fremhæve det smukke sildebensgulv i spisestuen, hvor sorte spisebordsstole fra Ilva tilføjer et strejf af dramatisk kontrast. Lysekrone fra Louis Poulsen, vasen er et genbrugsfund.
Ved at indrette sparsomt med få udvalgte møbler får husets originale detaljer, såsom stukken og de blyindfattede dobbeltdøre, lov til at stråle.
Med diskrete virkemidler understreges husets klassiske stil. Væggene er malet i en gulliggrå nuance, der fremhæver vinduerne og panelernes hvide træværk. Sengetæppe fra Tine K og pendel fra franske Georges.
Skabet i soveværelset er beklædt med samme front som de høje paneler, der findes flere steder i huset. Det skaber genkendelse og understreger den klassiske stil. Taburetten er fra Thonet.
Et badekar i sort marmor skaber en spændende kontrast i det lyse badeværelse, hvor spejle og lamper er fra Lemerand.