En radiator er ikke altid lige køn at se på, og derfor kan en raditorskjuler være en ideel løsning.
Den har et elegant udtryk og kan nemt få din stue eller et andet rum til at ligne en million. Spørgsmålet er blot, hvordan den skal se ud, og om skal den være hjemmelavet eller købt.
Derudover er der også nogle gode råd, du bør følge, inden du køber en radiatorskjuler.
En radiatorskjuler er dekorativ, men den skal også fungere rigtigt og lede varmen ud. Georg Boas fra Radiatorskjuler.dk fortæller her, hvad du skal tænke over, inden du investerer i en radiatorskjuler.
Der findes forskellige typer af radiatorskjulere. Du kan få dem med lodrette lameller, med stjernemønster, kvadratiske tern og meget mere. Så det burde være muligt at finde netop den radiatorskjuler, der passer til din stil og dit rum.
Nedenunder har vi samlet forskellige typer af radiatorskjulere, så du kan blive klogere på, hvilken stil du er til.
Radiatorskjulere fra Røverkøb
Du kan enten selv vælge at montere din radiatorskjuler eller få en håndværker til det.
Køber du en radiatorskjuler på et byggemarked, kan du højst sandsynligt samle den selv. Du kan fx købe en radiatorskjuler hos Silvan, Bauhaus, Røverkøb og Jem & Fix.
Det kræver ofte ikke håndværksmæssige færdigheder, men det udfordrende kan være selve opmålingen. Du skal måle din radiators højde, bredde og dybde og evt. også måle termostaten, da radiatorskjuleren skal dække det hele.
Dernæst skal du tjekke radiatorskjulerens indvendige mål og se, om de passer med dine opmålinger. Mange af radiatorskjulerne fra byggemarkederne kan samles på blot få minutter og kræver ikke meget værktøj.
TIP: Der skal være omkring 1 cm mellem radiator og radiatorskjuleren.
Du kan også vælge at købe en samlet løsning hos en leverandør af radiatorskjulere. Så kan du designe radiatorskjuleren, som du ønsker den og få en skræddersyet løsning.
Fordelen er også, at firmaet kommer og monterer radiatorskjulerne, og dermed undgår du, at radiatorskjuleren bliver monteret forkert, så den ender med at blive en 'varmekasse', hvor luften ikke kan cirkulere.
I videoen nedenunder kan du se, hvordan håndværkerne går til værks, når en radiatorskjuler skal sættes op.
Overvejer du at anskaffe dig en radiatorskjuler, men ved endnu ikke, hvordan den skal se ud?
Vi har samlet 7 stilfulde rum, som alle er forsynet med en radiatorskjuler. Den kan både bruges på kontoret, i stuen, i soveværelset, på badeværelset - ja stort set alle rum.
Se her, hvordan en radiatorskjuler på smukkeste vis opgraderer rummet.
En smart løsning, hvor radiatorskjuleren indgår i en væg til væg-reol, så der er opbevaring i form at hylder på begge sider.
En radiatorskjuler behøver ikke altid være under et vindue. Dæk den gamle radiator til og få samtidig en ny hylde, du kan stille lamper og nips på.
Her er radiatorskjuleren brugt som et tv-bord. En elegant løsning, der betyder, at du ikke behøver fylde stuen med et ekstra møbel.
En marmorplade på en radiatorskjuler kan gøre underværker. Saml din yndlingsting på toppen, og gør rummet mere personligt.
En radiatorskjuler kan være en udsmykning i sig selv. Vælg et interessant mønster på fronten, og skab en mere herskabelig stemning.
En radiatorskjuler bidrager til et roligt udtryk i soveværelset.
En radiatorskjuler behøver ikke at være super avanceret for at ændre udtrykket i et rum. Her er vindueskarmene brugt som udgangspunkt for to enkle radiatoskjulere, som er lette at åbne, når der skal justeres på varmen.
Du kan også kaste dig ud i et gør det selv-projekt, hvis du har mod på det. Har du hænderne skruet rigtigt på, kan du sagtens opnå et smukt resultat.
Der findes mange forskellige guides på nettet og på Youtube, der viser, hvordan du selv kan bygge den radiatorskjuler, du drømmer om.
Nedenunder kan du se et ganske vellykket DIY-projekt, hvor en lille radiator på badeværelset er blevet dækket til med en radiatorskjuler.
Udover at radiatorskjuleren betyder noget for æstetikken, så får du også en smart hylde, du kan stille dit badeværelsestilbehør og nips på.