Trick or treat, uhyggelige udklædninger, græskarudskæring, gyserfilm og spøgelseshuse - der er mange traditioner forbundet med halloween d. 31 oktober. Særligt græskarudskæring er en populær aktivitet ved højtiden, hvor kreative og uhyggelige græskar bliver stillet frem i haver, vinduer og ved hoveddøre for at lyse op i mørket.
Men har du skåret et græskar ud før, så har du sikkert også oplevet, at de hurtigt kan gå i forrådnelse. Heldigvis findes der gode råd, der kan forlænge dit græskars holdbarhed!
Hvis du ønsker at forlænge dit græskars levetid, kan du med fordel pensle hele indersiden af græskaret med Atamon. Det vil sikre en holdbarhed på ca. en uges tid. Atamon er et konserveringsmiddel, der mindsker udvikilngen af bakterier, skimmel- og gærsvamp. Det hverken lugter eller misfarver græskarret, og du kan købe det i de fleste supermarkeder.
En anden ting, du kan gøre for at få dit græskar til at holde længere, er at opbevare det et køligt sted, f.eks. udendørs. Hvis græskarret står indendørs, vil det være tilbøjeligt til at falde sammen hurtigere på grund af varmen - så det er altså blot en fordel at stille sit udskårne græskar udenfor og lade det lyse op på mørke aftener.
Lysende halloween-græskar skaber den helt rette stemning i mørket! Hvis du ikke er tryg ved at bruge levende stearinlys, kan du sagtens bruge en julelyskæde eller LED-lys. Så sikrer du også, at dit græskar lyser op natten lang!