Pojagi-gardiner giver det smukkeste lysindfald, når man hænger dem frit op som en rumdeler eller i vinduet. Du kan i princippet altid sy flere felter eller baner på dit pojagigardin, hvis det skal være bredere eller længere.
Pojagi er en koreansk patchwork-teknik, der er super dekorativ i hjemmet. Det er et perfekt DIY-projekt, der er nemt at lave og kan tilpasses enhver stil. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan lige netop dit pojagi-patchwork skal se ud. Kom godt i gang med vores nemme DIY-guide herunder.
DIY-guide: Sy et flot pojagi-gardin af stofrester
Symetoden gør, at gardinet bliver reversibelt og derfor smukt at se på fra begge sider i modsætning til almindeligt patchwork, hvilket gør det muligt at bruge som rumdeler i f.eks. stuen eller sommerhuset.
TIP: Inden du syr pojagi-gardiner, kan det være en hjælp at lægge stofstykkerne op på gulvet eller et stort bord i det mønster, du kunne tænke dig. Så har du overblik over, hvilken bane der skal sys før den anden.
Se også
DIY-ecoprint: Plantetryk på silkestof
Det skal du bruge til at lave en pojagi-gardin:
- Stofrester i rødlige og hvide toner med forskellige strukturer
- Sytråd
- Saks
- Nåle
- Symaskine
- Strygejern
Sådan syer du et pojagi-gardin:
- Klip firkanter ud i forskellige størrelser, og sammensæt dem i den rækkefølge, som du finder smukkest.
- Start herefter med 2 stykker stof, som du lægger oven på hinanden.
- Placér det øverste stykke stof 1 cm længere nede end det bagerste.
- Fold derefter sømrummet ned over det øverste lag, og hold folden fast med et par nåle.
- Sy en stikning ned langs den rå kant ved at bruge trykfodens bredde (ca. 8 mm sømrum). Fold derefter stykket ud, og pres sømkanten mod venstre, så den rå kant skjules herunder.
- Brug et strygejern hver gang til at presse folden flot. Gerne både på for- og bagsiden.
- Sæt evt. et par nåle i igen for at fastholde sømrummet, og stik nu med en trykfodsbredde ned langs venstre side. Den rå kant er nu gemt, og dit stofstykke har reelt 2 forsider nu.
- Fortsæt nu arbejdet med at sammensætte flere felter ud fra samme princip, og sy dem sammen lidt efter lidt til et større stykke.
Se også
3 måder du kan genbruge dine gamle tekstiler