Bærbuske har som oftest plads direkte i havejorden, men går du efter sorter, der ikke bliver for store, kan du vælge at dyrke dem i krukker.
Når du dyrker planter i krukker, har du mulighed for at flytte rundt med dem, så de er fremme, hvor du opholder dig, når de er smukkest, mens de kan komme lidt i baggrunden, når de er knap så prangende.
Derudover giver krukkedyrkning mulighed for, at du kan dyrke dine egne bær, også selv om du kun har en ganske lille have eller altan.
Bærbuske er som udgangspunkt solelskende vækster, og det er derfor vigtigt, at de får godt med lys, så de trives. Da rødderne kun har en begrænset mængde jord at boltre sig på i en krukke, og skal finde både vand og næring, er det særlig vigtigt at vande og gøde efter behov.
Vinteren er den sværeste tid for krukkevækster, simpelthen fordi det er særlig koldt for rødderne at bo i en krukke frem for i havejorden.
Hvis du har mulighed for det, kan du grave krukkerne med planter ned i jorden i haven – alternativt kan du pakke potterne godt ind i bobleplast. Synet af bobleplast er ikke det smukkeste, og derfor kan du bagefter vikle f.eks. sækkelærred om krukkerne.
Ribs er selvbestøvende, og derfor kan du klare dig med en enkelt plante. Prøv for eksempel sorten ’Stanza’, der får mange røde bær.
Stikkelsbær bliver omkring en meter høj. Den er selvbestøvende, så du behøver kun at dyrke én busk for at få et godt udbytte.
Udnyt pladsen, og plant skovjordbær ved foden af solbærbusken.
Bærrene hos blåbær ’Little Blue Wonder’ bliver ikke store, til gengæld er smagen fantastisk. Busken er perfekt til krukkedyrkning, for den bliver kun omkring en halv meter høj.
Storfrugtet tranebær, ’Stevens’, er en fin plante at dyrke på altanen i en krukke. Den har dekorative små blade på lange spinkle ranker og forholdsvis store frugter, der bliver røde, når de er modne.