Kager

De lækreste franske vafler med creme

Franske vafler er sprøde og søde, og de passer perfekt til kaffebordet eller weekendbrunchen. Hvis du gerne vil gøre dem ekstra lækre, kan du samle dem med et lag smagfuldt smørcreme.
af Christine Bille Nielsen25.01.2017Styling: Annette Riis-Carstensen. Foto: Martin Tanggaard.
12 personer

Franske vafler

  • 150 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 1 dl fløde
  • 1 æg
  • 100 g sukker

Cognacsmørcreme

  • 100 g blødt smør
  • 200 g flormelis
  • 3 spsk. cognac

Du kender med garanti de sprøde, franske vafler, men har du prøvet at bage dem selv? Det er ganske simpelt, og de smager så meget bedre end dem fra supermarkedet. Den smagfulde smørcreme er vanedannende lækker, og du kan sagtens udelade cognac, hvis de skal være børnevenlige.

Prøv også: Lækre luksus-træstammer

Sådan laver du franske vafler:

  1. Skær smørret i små stykker, og ælt det sammen med mel og fløde til en glat dej.
  2. Klap dejen ud til en firkant, pak den ind i køkkenfilm, og lad den hvile i køleskabet i 1 time.
  3. Tænd ovnen på 200°.
  4. Rul dejen ud på et melstrøet bord til en firkant på ca. 30 x 30 cm.
  5. Prik dejen tæt meden gaffel, og skær den i 12 firkanter.
  6. Skær firkanterne over på tværs til trekanter.
  7. Dyp den prikkede side af trekanterne i æg og derefter sukker.
  8. Læg trekanterne med sukkersiden opad på en bageplade beklædt med bagepapir.
  9. Bag trekanterne i 10-12 minutter, til de er lysebrune i kanten.

Prøv også: Flødekarameller i mikroovn

Sådan laver du cognacsmørcreme:

  1. Pisk smørret luftigt, og pisk flormelissen i lidt ad gangen.
  2. Spæd op med cognac.
  3. Kom cremen i en sprøjtepose med lille tyl, og sprøjt den på halvdelen af vaflerne i et tykt lag.
  4. Læg resten af vaflerne på toppen med sukkersiden opad.

Sponsoreret indhold