Banoffe pie er en engelsk dessertkage, hvis navn er en sammensætning af toffee (karamel) og banana (banan). Den er nem at lave, og når du først har taget et stykke af kagen, får du lyst til lige liiidt mere - også selvom det er en ret tung kage.
Til inspiration: Bæredygtigt køkken: Grøn og sund madopbevaring
6 personer
Bund:
100 g mørk chokolade
100 g digestive kiks
50 g sirup
Fyld:
3 bananer
400 g kondenseret mælk (1 dåse)
Top:
2½ dl piskefløde
Chokolade til pynt
Tip: I stedet for at bruge sirup til bunden, kan du bruge smør.
Prøv også: Pandekager med citroncreme
Tip: Du kan selv bestemme, hvordan du vil bygge din banoffee pie op. Du kan følge opskriften her og placere bananerne under karamellen, men du kan også putte din karamel direkte på kagebunden og lade den hvile i køleskabet til, den er størknet. Derefter kan du putte flødeskum på karamellaget efterfulgt af skiver af banan og til sidst slutte af med den hakkede chokolade.
Læs også: Køkkenhave i krukker og kasser