Kager

Æblekage med kanel

Æblekage er en klassiker, der kan spises hele året rundt. Her får du opskriften på en nem æblekage, som smager skønt altid!
af Camilla Zarah Lawes.27.10.2021Foto: Wichmann + Bendtsen Photography.

Æblekage er en skøn klassiker, der kan laves på mange forskellige måder. Her får du en nem opskrift, hvor æblet er i fokus både i dejen og på toppen. Den adskiller sig lidt fra den gammeldags æblekage, da der ikke er noget rasp i denne opskrift. Det gør den dog ikke mindre god, tværtimod. Denne kage smager helt fantastisk, særligt hvis du serverer den lun.

8 personer

Ingredienser

  • 2 æg
  • 200 g sukker
  • 100 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 æble
  • En springform, Ø 20 cm
  • Lidt smør til formen

Topping

  • 2 æbler
  • 1 spsk kanel
  • 2 spsk sukker

Til servering

  • Vaniljeis, cremefraiche eller græsk yoghurt

Sådan laver du æblekage

  1. Tænd ovnen på 180°.
  2. Pisk æg og sukker hvidt og skummende med en elpisker.
  3. Smelt smørret i en lille gryde ved lav varme, lad det køle lidt af, og rør det i æggemassen.
  4. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker, og sigt det i dejen. Rør godt med en ske, til dejen er jævn og glat.
  5. Skræl 1 æble, skær det i små tern, og vend dem i dejen med en ske.
  6. Smør springformen, og hæld dejen i den.

TIP: Faste, syrlige æbler giver det bedste resultat, når du bager æblekage. Brug gerne madæbler, for eksempel Belle de boskoop til din æblekage.

Topping med kanel

  1. Skær æblerne i tynde både, og fordel dem i et tæt mønster oven på dejen.
  2. Bland kanel og sukker, og drys det over kagen i et jævnt lag.
  3. Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter - tjek med en strikkepind el.lign., at den er gennembagt.
  4. Server gerne kagen, mens den endnu er lun. Byd vaniljeis, cremefraiche eller græsk yoghurt til.

TIP: Rør lidt vanilje i den græske yoghurt, så har du det perfekte tilbehør til æblekagen, som heller ikke er for usundt.

Sponsoreret indhold