Endelig er det blevet tid til at strø om sig med kanel. Giv julekagerne lidt ekstra magi med det varme og julede krydderi, der dog selvfølgelig også smager godt resten af året.
af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Stine Christiansen.8.11.2022
8 stk
Ingredienser
200 g hvedemel
50 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
2 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
2 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt kardemomme
3 dl kærnemælk
2 æg
75 g smør
1 vaffeljern
Kanelflødeskum
2½ dl piskefløde
1 dl flormelis
1 tsk. stødt kanel
Brændte mandler
50 g mandler
50 g sukker
2 spsk. kogende vand
½ tsk. stødt kanel
Til servering
Karamelsauce
Sådan laver du julevafler
Brændte mandler
Lad mandler, sukker og vand simre på en pande ved svag varme under konstant omrøring, til sukkeret krystalliserer og bliver hvidt.
Skru ned for varmen, drys med kanel, og lad mandlerne småsimre, til de er tørre.
Fordel mandlerne på et stykke bagepapir, og lad dem køle helt af.
Vafler
Bland mel, sukker, vaniljesukker, natron, bagepulver, salt, kanel og kardemomme i en skål.
Pisk kærnemælk og æg sammen i en anden skål, og rør æggeblandingen sammen med melblandingen, til dejen er jævn og glat.
Smelt smørret i en gryde, og rør det i dejen.
Varm vaffeljernet op, og bag ca. 8 vafler, til de er gyldne. Hold evt. vaflerne lune i ovnen på en bageplade, mens du laver kanelflødeskum.
Kanelflødeskum
Pisk fløden til skum i en skål med en elpisker. Smag den til med flormelis og kanel.
Servering
Fordel vaflerne i dybe tallerkener lige inden servering, og top med en skefuld kanelflødeskum.
Hak de brændte mandler, drys dem over vaflerne, og dryp med karamelsauce.