Se også
Kager
Kanelsnitter med chokolade og hasselnødder
De her kanelsnitter er nemme at lave, og de smager skønt af jul! Du kan servere dem med gløgg i december, eller på hvilket som helst andet tidspunkt af året.
af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Stine Christiansen.
7.11.2022
60 stk
Ingredienser
- 225 g blødt smør
- 2¼ dl brun farin
- 2 spsk. lys sirup
- 3½ dl hvedemel
- 1 spsk. stødt kanel
- 1 spsk. vaniljesukker
- 1 tsk. bagepulver
- 75 g hasselnøddekerner
- 75 g mørk chokolade
Sådan laver du kanelsnitter med chokolade og hasselnødder
- Tænd ovnen på 180°.
- Rør smør og farin sammen i en skål. Tilsæt sirup, og rør blandingen jævn og blød.
- Bland mel, kanel, vaniljesukker og bagepulver sammen i en anden skål.
- Hak hasselnødder og chokolade groft, og vend det i smørblandingen sammen med melblanding en. Rør, til dejen er glat.
- Del dejen i 5 dele, og rul dem ud til aflange, flade stænger.
- Fordel stængerne på bageplader med bagepapir, og bag dem midt i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne, men stadig bløde.
- Skær straks stængerne i mindre stykker, og lad dem afkøle på en bagerist. Opbevar kagerne i en lufttæt beholder.