Klip finnerne af sildefileterne. Smør sildene med sennep på indersiden, og krydr dem indvendigt med salt og peber.
Klap sildene sammen, og vend dem i rugmel i en dyb tallerken.
Steg sildene i olie og smør på en pande, i 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Krydr med salt og peber.
Lage og topping
Skyl æblerne, og skær dem i både.
Kog sukker og eddike i en kasserolle, til sukkeret er smeltet. Tilsæt æblebåde og tranebær, og lad det koge i 1 minut. Tag kasserollen af varmen, og hæld lagen i en bøtte med plads til sildene.
Læg de stegte sild i den lune lage, og sæt dem straks på køl. Sildene skal være dækket af lagen, så læg evt. en underkop eller lignende oven på dem. Lad dem trække på køkkenbordet i 10 minutter eller natten over på køl.
Servering
Pil løgene, og skær dem i tynde ringe.
Smør evt. rugbrødsskiver med fedt, og anret afdryppede, stegte sild ovenpå. Top med æbler, tranebær, plukket dild og løgringe. Servér straks.