Desserter

Chokolademousse i tre lag

Glæd gæsterne med den lækreste chokolademousse. Her guider vi dig til en nem chokolademousse i tre forskellige lag.
af Camilla Zarah Lawes og Eilen Anthoniussen21.02.2014Foto Wichmann+Bendtsen photography.
6 personer

Lattecreme

  • Ca. 2 spsk. Instant kaffepulver
  • Ca. 2 tsk. kogende vand
  • 200 g mascarpone
  • 4 spsk. flormelis

Hvid og mørk chokolademousse

  • 150 g hvid chokolade
  • 100 g mørk chokolade
  • 5 dl piskefløde
  • 8 æggeblommer
  • 80 g sukker

Pynt

  • 30 g hakket mørk chokolade
  • Evt. frysetørrede hindbær

Mangler du inspiration til weekendens dessert? Og er du vild med chokolademousse? Så skal du give denne opskrift på chokolademousse i tre lag en chance.

Her guider vi dig trin for trin gennem en simpel opskrift, så du kan bevare overblikket over de forskellige skåle med cremer, og du får en superlækker symfoni af en chokolademousse, som helt sikkert vil imponere dine gæster.

Prøv også: Cognacmousse med mandelkrokant

Om chokolademoussen

Chokolademoussen har sin oprindelse i Frankrig. Desserten kan spores helt tilbage til 1755, men er tidligst fundet som en officiel opskrift i en fransk kogebog i 1820. Man kan variere chokolademoussen, mellem at være let cremet til meget tyk i konsistensen, alt efter hvordan man vælger at tilberede den. Der skal stivelse til at holde på luftboblerne og man kan vælge man bruger typisk æggehvider og/eller flødeskum. Chokolademoussen kan yderligere varieres ved at bruge enten hvid eller mørk chokolade. Især hvid chokolade er populært til at lave en chokoladecreme/chokolademousse som let tilbehør til desserter.

se hvordan du laver CHOKOLADEMOUSSE I TRE LAG her

Rør kaffepulveret ud i det kogende vand, og lad det afkøle. Kom mascarponen i en skål.
Rør kaffepulveret ud i det kogende vand, og lad det afkøle. Kom mascarponen i en skål.
Rør mascarpone sammen med flormelis og kaffeblandingen. Fordel blandingen i bunden af hvert glas, og sæt til side.
Hak de 2 slags chokolade på hver sit bræt. Smelt herefter chokoladerne forsigtigt over vandbad i hver sin skål.
Pisk fløden til skum, del den i 2 portioner, og stil til side. Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret, og del portionen i 2 dele. Rør den smeltede mørke chokolade i den ene af æggeportionerne, mens du pisker. Rør herefter den hvide chokolade i den anden æggeportion og pisk.
Vend halvdelen af flødeskummet fra hver skål over i de 2 chokoladeblandinger, og vend rundt. Vend så chokoladeblandingerne forsigtigt tilbage i resten af flødeskummet. Stil skålene i køleskab i mindst 30 minutter, inden du anretter mousserne i glassene.
Fordel moussen i lag over lattecremen i glassene – først hvid mousse og herefter mørk. Drys med hakket chokolade og evt. frysetørrede hindbær og server.

Sponsoreret indhold